МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Јубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА   Само заедно ќе можеме да опстанеме и да се радуваме на новоизградените цркви, да бидеме сплотени и овој јубилеј нека ни биде поттик за уште многу нови из...

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

25 ГОДИНИ ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа ќе се одржи од 17 до 19 Мај во Пјаченца, Италија каде домаќини оваа годима се МПЦО „Св. Прохор Пчински“. Воедно оваа го...

Света тајна крштеније​  „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца

Света тајна крштеније​ „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца

Света тајна крштеније Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Европски г. Пимен, изврши света тајна крштеније во Црковниот храм „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца Република Италија,