МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Денес во Господа се упокои г.Горазд првиот Митрополит на Европската Епархија МПЦ-ОА

Денес во Господа се упокои г.Горазд првиот Митрополит на Европската Епархија МПЦ-ОА

Негово Високопреосвештенство  Митрополит Европски Горазд, првиот митрополит на Европската епархија на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (1936 – 2020) Денес, понеделник, 28 декемв...

Илинденско послание

Илинденско послание

†    СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ, ДО МОНАШТВОТО И    ДО СИТЕ ЧЕДА НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСК...

За Воскресението, гневот и пандемијата

За Воскресението, гневот и пандемијата

Верувајте во Воскресението на Христа, а не во местото на воскресението. И ете нѐ пак, полека но сигурно влеговме и во последната недела од Великиот пост. Влеговме во Страсната седмица во која Нашиот Господ и Спасител Исус Христос излезе на доброво...