МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
СВ. АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ВО „СВ.ПРОХОР ПЧИНСКИ-ПЈАЧЕНЦА“

СВ. АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ВО „СВ.ПРОХОР ПЧИНСКИ-ПЈАЧЕНЦА“

Пјаченца,18.05.2019г. сабота, ден кога св. Православна Црква ги празнува св.вмч-ка Ирина, преп.Мартин и Ираклиј. Во Црквата „Св.Прохор Пчински-Пјаченца“ , Р.Италија се оддржува св.Архиерејска литургија по повод...

Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Јубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА   Само заедно ќе можеме да опстанеме и да се радуваме на новоизградените цркви, да бидеме сплотени и овој јубилеј нека ни биде поттик за уште многу нови из...

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

25 ГОДИНИ ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа ќе се одржи од 17 до 19 Мај во Пјаченца, Италија каде домаќини оваа годима се МПЦО „Св. Прохор Пчински“. Воедно оваа го...