• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
 • +38923111225
 • kabinet@mpee.mk

Јужно-европско намесништво

 • Архиерејски намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Архангел Михаил“ - Неиве, Италија


   
 • Протопрезвитер Михајло Матевски
 • моб: + 39 3202 104865
 • е-маил: o.mihajlo@mpee.mk

   
 • Парохиски свештеник на МПЦ во Република Хрватска


   
 • протопрезвитер Кирко Велински
 • моб: + 385 98 9164107
 • е-маил: o.kirko@mpee.mk

 • презвитер Дејан Балчовски
 • моб: + 385 .....
 • е-маил o.dejan.belcovski@mpee.mk

   
 • Парохиски свештеник во МПЦО - „Св. Прохор Пчински и Св. Ап. Вартоломеј“ Пјаченца Италија

 • протопрезвитер Климент Мишањ
 • моб: + 39 32 86866342
 • е-маил: o.kliment@mpee.mk


   
 • МПЦО „Свети Наум Охридски“ Тринген, Швајцарија
 • Парохиски свештеник на МПЦО „Собор на сите македонски светители“ Лозана


   
 • протопрезвитер Горан Мантароски
 • моб: + 41 78 64 68307
 • е-маил: o.goran@mpee.mk
   
 • Парохиски свештеник на МПЦО „Пресвета Богородица“ Локарно, Швајцарија


 • презвитер Драги Гоцевски
 • моб: + 41 76 2624700
 • е-маил: o.dragi@mpee.mk

 • Парохиски свештеник на МПЦО „Света Тројца“ Крањ, Словенија
 • МПЦО „Свети Климент Охрдски“ Љубљана


   
 • протопрезвитер Митко Газинковски
 • моб:+ 386 40 835 663
 • е-маил: o.mitko@mpee.mk   

   
 • Парохиски свештеник на МПЦО „Богојавленије Водици“ Копер, Словенија


   
 • презвитер Дејан Миловски
 • моб: + 386 64 275 905
 • е-маил: o.dejan@mpee.mk