МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЗА ЕВРОПА EVROPSKA EPARHIJА Надлежен Архиереј, Негово Високопреосвештенство Митрополит Европски Пимен Nadlezen Arhierej, Negovoto Visokopreosvestenstvo Mitropolit Evropski Pimen e-mail: pimen@mpee.mk Ка...

Прослава на јубилеј 25 години Црковна општина св. „Наум Охридски“ Виена - Австрија

Прослава на јубилеј 25 години Црковна општина св. „Наум Охридски“ Виена - Австрија

На ден 03. 06. 2018 година, Управата на МПЦО „Свети Наум Охридски“ од Виена (Австрија) по повод големиот 25 годишен јубилеј од формирањето на Црковната општина приреди свечен прием со богата и пригодна културно-уметничка програма изведува...

Hа аудиенција кај Папата Франциск во Ватикан

Hа аудиенција кај Папата Франциск во Ватикан

На 25.05.2018 Државно-Црковна делегација предводена од Премиерот на Владата на Р.Македонија г-дин Зоран Заев придружуван од Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски и министерот за Култура г-дин Роберт Алаѓозовски,директорот на Комисијат...