МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Џек и неговиот фенер

Џек и неговиот фенер

Во едни многу далечни времиња, на уште подалечно место, си живееше еден многу курназ човек. А обичен ковач бил. И се викал Џек, и имал келтско потекло. Рековме бил снаодлив ама си имал човекот и две маани. Едната маана му била скржавоста, а д...

Каде е ЉУБОВТА во нас?

Каде е ЉУБОВТА во нас?

Не ни е татко а го сакаме повеќе од татко, не ни е крвна рода а го сакаме повеќе од братот наш, стана дел од многу наши фамилии ... Ете таков е незлобив и полн со љубов отецот наш. Ах,бре луѓе ... Зарем не се плашиме од Бога ? Или ќе си нап...

МПЦО „Свети Кирил и Методиј“ Дортмунд

МПЦО „Свети Кирил и Методиј“ Дортмунд

На 09 09 2018г. кога св.Православна Црква го празнува празникот св.Пимен Велики и св.Фануриј во Црквата во Дортмунд посветена на св.браќа Кирил и Методиј се оддржа св.Литургија на која присуствуваа многу голем број на верен народ. По завршувањето на...