МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Вечниот Бог

Вечниот Бог

Вечниот Бог слезе и во Дева се всели; Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази; Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Мудреци од Исток доаѓаат, дарови да принесат достојни; Свет, Св...

ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛОТО „ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА (1967-2017)“

ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛОТО „ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА (1967-2017)“

„Кога го видоа гробниот влез и, не поднесувајќи го блесокот на ангелот, мироносиците со трепет се чудеа и говореа: Зар е украден Оној што на разбојникот рајот му го отвори? Или, пак, стана Оној Кој и пред страдањето проповедаше Воскресение? Нав...

Проповед на Митрополотот Европски г.Пимен на 16.12.2018г. -Дваесет и деветтата недела по Педесетница,во катедралниот храм „Св. Софија“ во Охрид.

Проповед на Митрополотот Европски г.Пимен на 16.12.2018г. -Дваесет и деветтата недела по Педесетница,во катедралниот храм „Св. Софија“ во Охрид.

Митрополит Пимен Стани и оди си. Верата твоја те спаси. Зборови изговорени од Христа, а зборови толку посакувани да бидат чуени од секого од нас кој се нарекува Христијанин, бидејќи, „живееме ли, умираме ли, Господови сме“ и...