МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
ХРИСТОС ВОСКРЕСE!

ХРИСТОС ВОСКРЕСE!

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ,  МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, А ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПР...

Велигденско Послание: Љубовта е единствениот лек против злото

Велигденско Послание: Љубовта е единствениот лек против злото

Да Му благодариме на Бога, Кој ни дарува победа преку нашиот Господ Исус Христос.   Возљубени празникољупци, Денес торжествуваме и празнично Го величаме Христа воскреснатиот, Кој ја уништи смртта и го порази адот, Кој умрените ги ос...

Соопштение -  Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Соопштение - Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Соопштение (01.04.2022 11:33) Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (САС на МПЦ – ОА), разгледувајќи ги официјaлните резултати на пописот на населението, изразува сомневање во неговата стат...