МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

25 ГОДИНИ ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа ќе се одржи од 17 до 19 Мај во Пјаченца, Италија каде домаќини оваа годима се МПЦО „Св. Прохор Пчински“. Воедно оваа го...

Света тајна крштеније​  „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца

Света тајна крштеније​ „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца

Света тајна крштеније Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Европски г. Пимен, изврши света тајна крштеније во Црковниот храм „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца Република Италија,

Воскресение Христово - МПЦО „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца Република Италија

Воскресение Христово - МПЦО „Св. Прохор Пчински“ - Пјаченца Република Италија

Воскресение Христово  Во предвечерието на најголемиот Христијански празник – Воскресение Христово, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Европски г. Пимен, во Црковниот храм „Св. Прохор Пчински&ldqu...

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец