МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Првата Македонска Православна Црква  во Република Хрватска - „Света Злата Мегленска“  Загреб

Првата Македонска Православна Црква во Република Хрватска - „Света Злата Мегленска“ Загреб

ДУХОВНА РАДОСТ! Преку фотографија сакаме да ја споделиме радоста која ни доаѓа од Загреб, каде воедно се гради првата Македонска Православна Црква во Република Хрватска. Драги Верници, симпатизери, почитувачи и добротворни луѓе сите ние знаеме...

Освет на камен темелник за нова Црква во Дортмунд

Освет на камен темелник за нова Црква во Дортмунд

Каде и да живееме ние Македонците не забораваме кои сме и од каде сме. Во овој свет покрај телесните приоритети ние си ги знаеме и духовните потреби и било каде и да сме во светот своите корени и вера си ги  почитуваме.Од многуте населени...

Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЗА ЕВРОПА EVROPSKA EPARHIJА Надлежен Архиереј, Негово Високопреосвештенство Митрополит Европски Пимен Nadlezen Arhierej, Negovoto Visokopreosvestenstvo Mitropolit Evropski Pimen e-mail: pimen@mpee.mk Ка...