МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Отец Јаков: Да се помолиме Бог да ги вразуми оние што сè уште не сакаат да се покајат!

Отец Јаков: Да се помолиме Бог да ги вразуми оние што сè уште не сакаат да се покајат!

Мрази го гревот, а љуби го грешникот (22.12.2018) Често, дури и во Црквата, за жал, можеме да видиме мешање, па и поистоветување на поимите грев и грешник. Црквата е Tело Христово, и во неа, сѐ до крајот на вековите, се остварува она заради...

Вечниот Бог

Вечниот Бог

Вечниот Бог слезе и во Дева се всели; Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази; Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи; Мудреци од Исток доаѓаат, дарови да принесат достојни; Свет, Св...

ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛОТО „ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА (1967-2017)“

ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛОТО „ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА (1967-2017)“

„Кога го видоа гробниот влез и, не поднесувајќи го блесокот на ангелот, мироносиците со трепет се чудеа и говореа: Зар е украден Оној што на разбојникот рајот му го отвори? Или, пак, стана Оној Кој и пред страдањето проповедаше Воскресение? Нав...