МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Европско Годишно Собрание 2019

Европско Годишно Собрание 2019

Европско Годишно Собрание 2019 г.  во периодот од 17.05.2019 - 19.05.2019 г. во Пјаченца/Италија се оддржа редовното годишно собрание на Европската Епархија.  На 17.05.2019г. петок, во текот на попладневните часови, од сите страни на...

СВ. АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ВО „СВ.ПРОХОР ПЧИНСКИ-ПЈАЧЕНЦА“

СВ. АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ВО „СВ.ПРОХОР ПЧИНСКИ-ПЈАЧЕНЦА“

Пјаченца,18.05.2019г. сабота, ден кога св. Православна Црква ги празнува св.вмч-ка Ирина, преп.Мартин и Ираклиј. Во Црквата „Св.Прохор Пчински-Пјаченца“ , Р.Италија се оддржува св.Архиерејска литургија по повод...

Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Jубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА

Јубилеј за радост и обединување - 25 години Европска Епархија на МПЦ-ОА   Само заедно ќе можеме да опстанеме и да се радуваме на новоизградените цркви, да бидеме сплотени и овој јубилеј нека ни биде поттик за уште многу нови из...

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец