МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
50 години МПЦ-ОА во Шведска и Европа

50 години МПЦ-ОА во Шведска и Европа

50 години МПЦ-ОА во Шведска и Европа КАНОНСКА ПОСЕТА НА ШВЕДСКА Во периодот од 19.10.2023 до 24.10.2023, по покана на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Европски г. Пимен, а по повод одбележувањето на 50-годишнината од основањето на пр...

АКО ОПСТОИМЕ ‒ ЌЕ ПОСТОИМЕ

АКО ОПСТОИМЕ ‒ ЌЕ ПОСТОИМЕ

  Возљубени...  Еве нè ‒ чедата на Македонската Православна Црква, собрани заедно со претставници на сите цркви и верски заедници, за да му кажеме „да“ на животот, за да ја возгласиме светоста на семејството ‒ оформен...