• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Типик за Великите (Велигденски) пости во 2021 лето Господово

Велигденски пост
од 15.03. до 01.05.2021
понеделник-петок на вода
сабота и недела на масло
Благовештение и Цветници: масло, вино и риба.

Лесни и од Бога благословени пости!

„Молитвата е бессилна доколку не е заснована на постот, и постот е бесплоден доколку од него не потече молитва“ (Преподобен Марко Подвижник)