• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Типик за Рожденственските (Божиќните) пости

Божиќен пост
На 28.11.2021г. започнува Божиќниот пост кој според типикот на МПЦ се пости:

- среда и петок  - строг пост
- понеделник, вторник и четврток - пост на масло
- сабота и недела - масло, вино и риба.


Лесни и од Бога благословени пости!

„Молитвата е бессилна доколку не е заснована на постот,
и постот е бесплоден доколку од него не потече молитва“ (Преподобен Марко Подвижник)