• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

МПЦО „Свети Кирил и Методиј“ Дортмунд

На 09 09 2018г. кога св.Православна Црква го празнува празникот св.Пимен Велики и св.Фануриј во Црквата во Дортмунд посветена на св.браќа Кирил и Методиј се оддржа св.Литургија на која присуствуваа многу голем број на верен народ. По завршувањето на св.Литургија се отслужи Молебен /молитва за успешен почеток на учебната година. Црковниот храм беше преполн со над 130 дечиња кои добија подароци и за сите деца Црковната општина во соработка со свои пријатели  обезбеди  сендвичи за секое дете. Не изостана и скарата за сите присутни а многу вредни домаќинки приготвија слатки специјалитети.


✝️ Господ Бог нека ги просветува сите дечиња и нека им го просветлува патот на знаењето.