• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа

25 ГОДИНИ ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА

Годишното епархиско собрание на Македонската православна епархија за Европа ќе се одржи од 17 до 19 Мај во Пјаченца, Италија каде домаќини оваа годима се МПЦО „Св. Прохор Пчински“.

Воедно оваа година европската епархија го прославува својот јубилеј „25 годишни“ од своето основање.