МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Велигденско Послание: Љубовта е единствениот лек против злото

Велигденско Послание: Љубовта е единствениот лек против злото

Да Му благодариме на Бога, Кој ни дарува победа преку нашиот Господ Исус Христос.   Возљубени празникољупци, Денес торжествуваме и празнично Го величаме Христа воскреснатиот, Кој ја уништи смртта и го порази адот, Кој умрените ги ос...

Соопштение -  Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Соопштение - Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Соопштение (01.04.2022 11:33) Светиот Архијерејски Синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (САС на МПЦ – ОА), разгледувајќи ги официјaлните резултати на пописот на населението, изразува сомневање во неговата стат...

Божиќно послание на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан

Божиќно послание на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан

† СТЕФАН, по милоста Божја, Архиепископ Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва, заедно со Светиот Архиерејски Синод, по повод Божикните празнувања, испраќа мир и благослов од Бога до свештенослужителите, до монаштвото и до сите чеда на Ма...