• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
 • +38923111225
 • kabinet@mpee.mk

Западно-европско намесништво

 • Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Кирил и Методиј“ - Дортмунд, Германија
 • протопрезвитер Душко Пецов
   
 • моб: + 49 176 488 59562
 • е-маил: o.dusko@mpee.mk

 • Парохиски свештеник во МПЦО „Свети Архангел Михаил и сите св. Ангели“ - Лондон
 • протопрезвитер Виктор Стојчев
   
 • моб UK: + 44 7747 061391
 • моб МК: + 389 75 233 018
 • е-маил: o.viktor@mpee.mk

                      


 

 • Парохиски свештеник во МПЦО „Св. Никола“ - Мајнц, Германија
 • презвитер Константин Павлевски
   
 • моб: + 491 739 000 849
 • е-маил: o.konstantin@mpee.mk

                              

                        

 • Парохиски свештеник во МПЦО „Св. Кирил и Методиј“ - Париз Франција
 • презвитер Даниел Стојчевски
   
 • моб: + 33652774907
 • Teл/Црква: + 33 952 152489
 • е-маил: o.daniel@mpee.mk

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец