• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
 • +38923111225
 • kabinet@mpee.mk

Северно-европско намесништво

 • Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Кирил и Методиј” - Гетеборг
 • протопрезвитер-ставрофор Евтин Велкоски
   
 • Тел/фах + 46 31483621 / моб: + 46 762228272
 • е-маил: o.evtim@mpee.mk
 • Архиерејски Заменик и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Наум Охридски” - Малме
 • протопрезвитер-ставрофор Блажо Кожарски
 • Тел/Црква + 46 40 192802 / моб: + 46 70 4604364
 • е-маил: kozarskiblazo@gmail.com
 • е-маил: o.blazo@mpee.mk
 • Парохиски свештеник во Берлин, Хановер и Хамбург
 • протопрезвитер (Огњан) Рафаел
   
 • моб: + 49 176 38170672
 • е-маил: o.rafael@mpee.mk

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец