• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Западно-европско намесништво

Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Кирил и Методиј“ - Дортмунд, Германија

протопрезвитер Душко Пецов

моб: + 49 176 488 59562

е-маил: o.dusko@mpee.mkПарохиски свештеник во МПЦО „Свети Архангел Михаил и сите св. Ангели“ - Лондон

протопрезвитер Виктор Стојчев

моб UK: + 44 7747 061391

моб МК: + 389 75 233 018

е-маил: o.viktor@mpee.mk


Парохиски свештеник во МПЦО „Св. Никола“ - Мајнц, Германија

презвитер Константин Павлевски

моб: + 491 739 000 849

е-маил: o.konstantin@mpee.mk


Парохиски свештеник во МПЦО „Св. Кирил и Методиј“ - Париз Франција

презвитер Даниел Стојчевски

моб: + 33652774907

Teл/Црква: + 33 952 152489

е-маил: o.daniel@mpee.mk

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)