• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Средно-европско намесништво

Архиерејски намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Троица“ - Минхен

Протопрезвитер Миле Велјановски

моб: + 49 160 11 83997

тел/фах: + 49 8969 12058

е-маил: o.mile@mpee.mkПарохиски свештеник во МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Виена, Австрија

презвитер Валентин Ташковски

моб: + 43 680 2260404

е-маил: o.valentin@mpee.mk

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)