• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Северно-европско намесништво

Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Кирил и Методиј” - Гетеборг

протопрезвитер-ставрофор Евтин Велкоски

Тел/фах + 46 31483621 / моб: + 46 762228272

е-маил: o.evtim@mpee.mkАрхиерејски Заменик и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Наум Охридски” - Малме

протопрезвитер-ставрофор Блажо Кожарски

Тел/Црква + 46 40 192802 / моб: + 46 70 4604364

е-маил: kozarskiblazo@gmail.com

е-маил: o.blazo@mpee.mkПарохиски свештеник во Берлин, Хановер и Хамбург

протопрезвитер (Огњан) Рафаел

моб: + 49 176 38170672

е-маил: o.rafael@mpee.mk

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)