• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Намесништва

Западно-европско намесништво

Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Кирил и Методиј“ - Дортмунд, Германија протопрезвитер Душко Пецов моб: + 49 176 488 59562 е-маил: o.dusko@mpee.mk Парохиски свештеник во МПЦО „Свети Архангел Михаил и сите св. Ангели“ - Лондон

Средно-европско намесништво

Архиерејски намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Троица“ - Минхен Протопрезвитер Миле Велјановски моб: + 49 160 11 83997 тел/фах: + 49 8969 12058 е-маил: o.mile@mpee.mk Парохиски свештеник во МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Виена, Австрија

Јужно-европско намесништво

Архиерејски намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Архангел Михаил“ - Неиве, Италија. Протопрезвитер Михајло Матевски моб: + 39 3202 104865 е-маил : o.mihajlo@mpee.mk Парохиски свештеник на МПЦ во Република Хрв...

Северно-европско намесништво

Архиерејски Намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Кирил и Методиј” - Гетеборг протопрезвитер-ставрофор Евтин Велкоски Тел/фах + 46 31483621 / моб: + 46 762228272 е-маил: o.evtim@mpee.mk Архиерејски Заменик и парохиски свештеник во МПЦО „Свети Наум Охридски” - Малме протопрезвитер-ставрофор Блажо Ко...

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)