• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Јужно-европско намесништво

Архиерејски намесник и парохиски свештеник во МПЦО „Св. Архангел Михаил“ - Неиве, Италија.

Протопрезвитер Михајло Матевски

моб: + 39 3202 104865

е-маил : o.mihajlo@mpee.mkПарохиски свештеник на МПЦ во Република Хрватска

протопрезвитер Кирко Велински

моб: + 385 98 9164107

е-маил: o.kirko@mpee.mkПарохиски свештеник во МПЦО - „Св. Прохор Пчински“ Пјаченца Италија

протопрезвитер Климент Мишањ

моб: + 39 32 86866342

е-маил: o.kliment@mpee.mkПарохиски свештеник на МПЦ во Швајцарија во МПЦО „Св. Наум Охридски“ Тринген и МПЦО „Собор на сите македонски светители“ Лозана

протопрезвитер Горан Мантароски

моб: + 41 78 64 68307

е-маил: o.goran@mpee.mkПарохиски свештеник на МПЦ во Република Словенија

        

презвитер Митко Газинковски

моб: + 386 40 83566

е-маил: o.mitko@mpee.mkПарохиски свештеник во МПЦО „Пресвета Богородица“ Локарно Швајцарија

протопрезвитер Стеван Илиоски

моб: + 41 76 2624700

е-маил: o.stevan@mpee.mk

        

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)